Krnc d.o.o., Mestne njive 14, 8000 Novo mesto, Slovenija | t +386 (0)7 393 09 00 | f +386 (0)7 393 09 01 | info@krnc.si

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine krnc.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino krnc.si izvaja podjetje KRNC proizvodnja in trgovina d.o.o., Mestne njive 14, 8000 Novo mesto. Družba je zavezana za plačilo DDV, davčna številka: SI29239524, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnik in trgovine ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med krnc.si in kupcem je v spletni trgovini krnc.si sklenjena v trenutku, ko krnc.si kupcu pošlje uradno ponudbo oz. predračun. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za krnc.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Način plačila

Načini plačila pri lastnem prevzemu: bančna kartica ali gotovinsko plačilo.

Načini plačila pri dostavi: nakazilo na transakcijski račun ali gotovinsko plačilo ob dostavi.

Izdaja računa

Račun prejmete ob dostavi ali prevzemu naročenega blaga. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse cene so v evrih (EUR) in že vsebujejo DDV (9,5 % ali 22 %), razen če je izrecno navedeno drugače. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave.

EKrnc.si si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini, ...) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Krnc.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Pogodba

Kupoprodajna pogodba (račun) se sklepa v slovenskem jeziku. Shranjena je na sedežu ponudnika in je kupcu dostopna vsak delovni dan med 7. in 15. uro.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejeme uradno ponudbo ali predračun po elektronski pošti. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov vrne kupljeno blago brez navedbe razloga in brez kakršnekoli odškodnine. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika na e-naslov prodajalca: info@krnc.si.

Ob vračilu je potrebno priložiti kopijo računa. Blago morate vrniti v 14 dneh po dnevu prevzema blaga v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 14 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe. V spletni trgovini pa omogočamo tudi zamenjavo izdelka.

Možnost vračila ali zamenjave ne velja za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

Veseli bomo, če nam boste ob morebitnem odstopu od pogodbe o nakupu, sporočili vaš razlog, saj nam bo to koristilo pri ustvarjanju asortimenta po meri kupcev. Prav tako nam boste pomagali izboljšati naše storitve.

Dostava

Možnost dostave na dom na JV delu Slovenije ob naročilu nad 50€ z ddv.

  • Novo mesto z okolico, Trebnje – torek in četrtek
  • Bela krajina (Metlika, Črnomelj, Semič), Dolenjske Toplice - sreda
  • Posavje (Krško, Brežice ), Šmarješke Toplice, Šentjernej - petek

Načini plačila pri dostavi: nakazilo na transakcijski račun ali gotovinsko plačilo ob dostavi.

Varnost

Nakup v spletni trgovini krnc.si je popolnoma varen. Za to smo poskrbeli z vsemi najsodobnejšimi ukrepi za varovanje vaših zaupnih podatkov.

Vsi vaši zaupni podatki, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali registracije, in se takrat prenašajo po internetu, so ustrezno kodirani, tako da ni možnosti, da bi jih lahko razbrala kakšna tretja oseba. Vse vaše osebne podatke, skrbno hranimo in jih v nobenem primeru ne posredujemo katerikoli tretji osebi.

Opozorila

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Krnc d. o. o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Krnc d. o. o. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Krnc d. o. o. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@krnc.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Krnc d. o. o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Krnc d. o. o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES